tisdag 4 juni 2019

Rektorsbrev - Inför skolavslutning

Hej alla vårdnadshavare till elever på Borgsmoskolan!

Tänk att ett helt läsår har gått. Mycket har hänt under året och vi minns vilken bra uppstart vi hade i augusti där många nya och gamla elever återvände från ett långt sommarlov. Alla nationella prov har genomförts av våra flitiga nior och vi vill berömma dem för deras goda insatser. Även våra nya elever i år 7 har fått en bra sammanhållning där vi har tre klasser som dagligen tar ansvar på lektionerna och är goda kamrater. Våra elever i år 8 har detta år haft PRAO på olika företag i Norrköping, där vi är så stolta över många av våra elever som har fått fina omdömen från sina arbetsplatser. Vi vill börja med att be om ursäkt för att vi har ändrat skolavslutningstiden med kort varsel. Väldigt sent stod det klart för oss att vi inte fick någon skollunch den 13 juni vilket gjorde att vi beslutade oss för att justera skolavslutningstiden. Detta skapade tyvärr oro bland vårdnadshavare som har utgått från tidigare information och vi vill givetvis att så många vårdnadshavare som möjligt kan delta på sitt barns skolavslutning, så vi ändrar tillbaka till ursprungs tiden, dvs:

Skolavslutningen på Borgsmoskolan sker torsdagen den 13 juni kl 14.00 på skolans baksida.

Eleverna är skolfria fram till kl 13.45 då de samlas i sina hemklassrum för att gemensamt med mentor gå ut till baksidan. Efter skolavslutningen kommer mentorerna dela ut betygen till eleverna i år 7 och 8 på baksidan medan eleverna i år 9 återgår till sina hemklassrum en stund. Eleverna i år 9 kommer sedan ha en avslutningsfika i matsalen tillsammans med skolans personal där vi får möjligheten att krama om dem en sista gång innan de ska vidare till gymnasiet. Vi beräknar att vara klara ca kl 15.30.

Inför hösten kommer det ske förändringar på Borgsmoskolan vad det gäller personal. Rektor Sara Valgren, kommer ta sig an nya utmaningar inom kommun och slutar där med den 7 augusti på Borgsmoskolan. Rektor Maja Thorsén kommer därmed få en ny rektorkollega som heter Johanna Flodin Karlsson. Johanna kommer presentera sig ytterligare i början av hösten. Det som kan vara bra att veta är att fördelningen mellan rektorerna i höst kommer se ut som följande:

Maja Thorsén rektor för Borgsmoskolan 1, ansvarar för 7b, 7c, 9a, 9b, 9c
Johanna Flodin Karlsson rektor för Borgsmoskolan 2, ansvarar för 7a, 8a, 8b, 8c

De sista skoldagarna som nu är kvar på terminen följer eleverna sitt ordinarie schema fram till och med måndagen den 10 juni. Därefter, tisdag den 11 juni och onsdag den 12 juni, är det schemabrytande aktiviteter som respektive arbetslag ansvarar för. Vi tackar för detta läsår och önskar er alla en fin sommar!

Med vänliga hälsningar
Maja Thorsén och Sara Valgren Rektorer
Borgsmoskolan 20190604

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar