torsdag 12 mars 2020

Coronaviruset- håll barnen hemma om de är sjuka


Till dig som har barn i Norrköpings förskola och skola
Folkhälsomyndighetens bedömning är att risken för smittspridning av Coronaviruset i Sverige är mycket hög. Norrköpings kommun utgår från ansvariga myndigheters rekommendationer med målet att kommunens verksamheter ska vara förberedda och påverkas så lite som möjligt. Samtliga verksamheter håller sig uppdaterade om det aktuella läget.

Stanna hemma om du/ni har symtom

Det är viktigt att barn och elever stannar hemma från förskolan eller skolan om de är sjuka. Folkhälsomyndigheten uppmanar människor med symtom, även milda, att begränsa sociala kontakter för att inte smitta andra. Det gäller både i arbetslivet och i privatlivet. Håll barnen hemma om de är sjuka.

Om du misstänker att ditt barn är smittad av Coronaviruset ska du ta kontakt med 1177 Vårdguiden via telefon. Symtom på infektion är luftvägssymtom, feber eller hosta. Om du enbart har frågor kring Coronaviruset ska du ringa det nationella informationsnumret 113 13.

På norrkoping.se finns information om Coronaviruset och länkar till andra myndigheter. Informationen uppdateras löpande.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar